Bryt tystnaden om sexuella trakasserier

08/03/2013 — Lämna en kommentar
Bojana Mandic

Bojana Mandic, studerandeombudsman, Fackförbundet ST

Signalerna hade varit så subtila att jag började tvivla på om det inte bara var i mitt huvud. Hade han verkligen stått lite för nära? Vad menade han med kramen? Det kanske är helt normalt att få en kram av sin manliga chef? När vi är ensamma? Kanske den kulturen som råder här? Hade jag verkligen utsatts för detta? Hade jag gjort någonting som hade triggat igång det? Gett signaler som kunde ha misstolkats som en invit?

De första tankarna var chockartade och handlade mest om att ifrågasätta och förminska händelsen. Men när känslan i magen fortsatte att komma tillbaka vid flera subtila inviter och när jag började söka strategier för att undvika att vara ensam med honom förstod jag att min känsla inte byggde på inbillning.

Jag ville inte riskera min anställning, som var tillfällig, så jag sa ingenting men började planera hur jag i smyg skulle spela in våra samtal. I samma veva bytte jag arbetsplats och det hann aldrig bli några smyginspelningar eller någon vidare anmälan. Under en tid återkom händelserna till mig och jag kunde bli arg över att jag aldrig sa någonting. Att jag som vanligtvis är så självsäker och som ”har skinn på näsan” inte förmådde mig att säga ifrån.

I januari släppte TCO handboken ”Bryt tystnaden” som hjälper att identifiera, hantera och förebygga sexuella trakasserier. Det var först när jag läste den som jag kunde sätta ord och förstå mekanismerna bakom min egen reaktion. Oftast är det unga kvinnor i början av karriären som är särskilt beroende av sin arbetsgivare som blir utsatta och som inte heller våga och orkar driva det vidare. Kombinationen av att vilja prestera, inte vara besvärlig och att ha en osäker anställning gör att vi är många som valt att vara tysta.

Som fackförbund har vi ett förstahandsansvar att företräda medlemmar som anser sig ha blivit utsatta för trakasserier eller diskriminering. Vi har även en särställning när det gäller att påverka generella arbetsförhållanden genom kollektivavtal och samverkan med arbetsgivare på våra medlemmars arbetsplatser. Genom att föra upp diskussionen på arbetsplatsen kring jargong och normer kan vi arbeta proaktivt med att förhindra trakasserier. Ett sådant arbete hjälper även till att skapa ett förtroende för den fackliga organisationen, ett förtroende som behövs för att eventuella utsatta kollegor ska våga berätta för de lokalt förtroendevalda.

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s