Så kan du bidra till att skapa jämställdhet och mångfald

21/03/2013 — Lämna en kommentar
Bojana Mandic

Bojana Mandic, studerandeombudsman, Fackförbundet ST

På internationella kvinnodagen arrangerade Fackförbundet ST två seminarier tillsammans med Rättviseförmedlingen. Rättviseförmedlingen har på bara ett par år blivit större på Facebook än alla politiska partier. Att de lyckats så bra tror de själva beror på att de har lyckats skapa ett enkelt sätt att verka för en fråga som är svår och komplex att angripa.

Deras idé är enkel: Genom efterlysningar på Facebook hjälpa projekt, organisationer och medier att hitta kompetens som hamnat i skymundan på grund av stereotypa föreställningar om exempelvis kön, ursprung och fysiska förutsättningar. Alla kan kostnadsfritt få hjälp av organisationen. I skrivandets stund har Rättviseförmedlingen gjort fler än 450 efterlysningar och fler än 16 000 tips har kommit in från de numera drygt 40 000 gillarna på FB.

Genom sina efterlysningar har de lyckats att engagera individer som ”gillar” dem på Facebook och på det sättet involvera oss.

”Alla människor vill känna att de är viktiga, kompetenta och omtyckta”, menar Frida Mörtsell, projektledare och community manager på Rättviseförmedlingen. Hon menar att Rättviseförmedlingen förmedlat detta till sina ”gillare” och på det sättet fått de att känna att det är de själva som är Rättviseförmedlingen. När jag träffar Frida är det svårt att låta bli att dras med i hennes engagemang och hon delar med sig frikostigt av organisationens framgångssaga. Trots allt, Rättviseförmedlingen hoppas på att deras arbete kan sprida sig och bidra till strukturella förändringar så att de 2020 kan lägga ner organisationen. Därför finns inga affärshemligheter, snarare tvärtom!

Bild: Rättviseförmedlingen

Hon passar på att ge oss konkreta tips om man vill ha verklig förändring på sin arbetsplats, organisation eller bransch. ”Om man gör egna listor inom sitt område så råder det bot på att ta den enkla vägen, det blir svårare med förklaringar som ”de finns inte” om en kompetens kommit i skymundan på grund av stereotypa föreställningar”.

Gör såhär för att skapa din egen lista:
1. Räkna: Börja räkna på din egen arbetsplats, organisation eller bransch för att hitta mönster över representationen.
2. Kartlägg: Kartlägg din bransch, sektor eller arbetsområde – det kommer göra det svårare att komma med enkla bortförklaringarna som ”Det finns inga andra” när du har gjort en ordentligt kartläggning.
3. Börja med de svåraste: När du nu har en lista, börja med att hitta och synliggöra den kompetens som minst tar plats, de andra kommer ändå få utrymme.

På våra medlemmars arbetsplatser är man väl medveten om behovet av att öka representativiteten gällande bl.a. kvinnor på chefsposter och att det generellt behövs en större mångfald bland statligt anställda tjänstemän för att representativiteten ska spegla medborgarna (se Framtidsjobb i staten). Det behövs dock tydliga handlingsplaner för att uppnå detta, kanske kan våra medlemmars arbetsgivare inspireras av Rättviseförmedlingen.

Låt oss hjälpa Rättviseförmedlingen att avveckla sig själva. Låt oss börja räkna.

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s