Grattis stipendievinnare!

24/10/2013 — Lämna en kommentar

Stort grattis till Tony Christensen och Susanna Holmström som blivit tilldelade STs internationella stipendier hösten 2013!

Tony Christensen läser ett masterprogram i Globala studier vid Göteborgs universitet. Tony har beviljats stipendium för att genomföra en studie av den fristående arbetarrörelsen i Guangdong i Kina. Trots att fria fackföreningar och organisering är förbjuden i Kina har det under de senaste åren förekommit allt fler strejker och demonstrationer mot arbetsgivare i Kina. Syftet med studien är att titta närmre på hur kollektivt motstånd kan etableras i en kontext där man inte har möjlighet att organisera sig formellt. Vidare kommer studien titta på hur globaliseringsprocesser har bidragit till att skapa nya vägar för organisering av motstånd hos kinesiska arbetsgivare.

Susanna Holmström går utbildningen International Master of Political Science vid Stockholms universitet. Susanna har beviljats stipendium för att göra en studie i Colombia om företags inblandning i den colombianska fredsprocessen och dess påverkan på genusdynamiken i fredsprocessen. Studien kommer att undersöka ett lokala, nationella och multinationella företags inflytande på fredsprocessen i Colombia, framförallt utifrån dess påverkan på genusdynamiken i fredsprocessen. Underliggande är ett antagande om att en fredsprocesser är ”gendered processes” och att kvinnors deltagande är av stor vikt för processernas resultat och fortsatta hållbarhet

Fackförbundet ST har beslutat att bevilja 4000 kr vardera till stipendiaterna, samt att stödja deras stipendieansökan till TCO, där de kan få ytterligare stipendiepengar från TCO:s internationella stipendiefond till minne av Olof Palme.

Funderar du också på studier utomlands för en uppsats om det fackliga arbetets betydelse för hållbar utveckling, fred och demokrati? Då kan du också söka vårt stipendium, som delas ut två gånger per år. Nästa tillfälle har sista ansökningsdag 15 februari 2014. Läs mer om stipendiet här.

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s