3 CV-tips som får dig att landa jobbet

28/10/2014 — 2 kommentarer

Våra CV kan vara precis så olika som vi är. Hur ditt CV ser ut beror på vem du är som person, vilket jobb du söker och inom vilken bransch. Men det finns vissa gemensamma nämnare som gör ett CV bra.

 1. Tydligt
  Håll det enkelt. Håll dig till ett eller två typsnitt. Då blir det mindre rörigt. Numrera sidorna om det finns fler (men ha max 2 stycken sidor). Gör ditt CV mer luftigt och lättläst genom att öka radavståndet. Använd tydliga rubriker och börja med dina senaste uppdrag och jobb för att sedan jobba dig bakåt i tiden.cv1
 2. Lyft dina styrkor
  Ha med det du är mest stolt över. Och anpassa ditt CV beroende på vilket jobb du söker. Vissa erfarenheter passar till vissa jobbansökningar men inte till andra. Fundera över vad som är relevant för det jobbet du söker och våga ta bort det som inte är det. Kill your darlings!

  cv2

 3. Låt ditt CV vara personligt
  Vi är alla olika och våra CV kan spegla detta. Utan att gå överstyr, tänk igenom hur du vill att ditt CV ska se ut. Vill du ha med en bild? Vill du använda färg eller ha ditt CV svartvitt? Hur tokigt ditt CV kan vara beror på vilket jobb du söker, i vilken arbetsroll och hur du är som person. Vissa arbetsplatser är mer traditionella och vissa är mer kreativa. Våga leka med sätt som kan få dig att stå ut från mängden, utan att det blir rörigt.cv4

Känns det svårt? Prova cv-granskning. Vi tittar på ditt cv och ger dig tips och råd anpassade för just det jobbet du söker. Gratis för medlemmar i Fackförbundet ST.

Är du inte medlem än? Bli det här.

Trackbacks and Pingbacks:

 1. God Jul och Gott Nytt År önskar Fackförbundet ST! « ST Student - december 19, 2014

  […] 2. 3 CV-tips som får dig att landa jobbet. Vad ska du tänka på när du skriver ditt CV? […]

 2. Checklista inför din praktik! « ST Student - mars 23, 2015

  […] nuvarande intressen, passioner och framtidsdrömmar till hur de kan gynna din praktik. Ta del av fler cv-tips här. Är du studentmedlem i ST kan vi hjälpa dig med ditt cv. Skicka in ditt cv för feedback […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s