Så Maximerar Du Din Profil På LinkedIn (del 2)

08/12/2014 — 1 kommentar

Linkedin online social networkDet kan vara svårt att veta var du ska börja med LinkedIn. Och som med många sociala medier finns det knep, som kanske inte alltid är självklara i början, för hur du kan få en bättre profil. Här kommer mina 5 sista LinkedIn-tips (se de 5 första här).

1. Gå med i grupper

Både för att få bra och intressant information och tips om jobb från branscher eller företag du är intresserad av. Men även för att få fler kontakter. De personer du inte har som första-, andra- eller tredjehandskontakter kan bli dina gruppkontakter. Det är ett sätt att utvidga ditt kontaktnät utan att behöva lägga till personer du inte känner.

2. Be om rekommendationer

Det kan vara från arbetsgivare såväl som handledare. Oavsett om du har ett extrajobb eller är volontär är det bra att de skriver några rader om dig på LinkedIn. De är lättare att spara än en bunt med papper och rekommendationer väger tungt vid rekrytering.

3. Förstärk

Du ska inte ljuga om vad du har gjort men ofta känner jag att vi kan vara alltför ödmjuka med våra erfarenheter. Lyft fram och förstärk det du är stolt över. Har du varit kassör i bostadsrättsföreningen är det fortfarande något du har erfarenhet av, oavsett om du fått lön för det eller ej.

4. Delta!

Det är detta som sociala medier handlar om. Posta, kommentera, likea och dela. Du kommer att synas mer om du själv bidrar med innehåll. Det är också ett sätt att visa vad du faktiskt är intresserad av, vilken bransch eller vilka jobb du brinner för, utan att behöva skriva ut det.

linkedinallstar

5. Jämför dig med andra

Kolla vad andra har för erfarenhet och vilka jobb de har. Har du tur kan du komma att förstå vilka erfarenheter du själv behöver för ditt drömjobb. Titta även in på Who’s Viewed Your Profile>How You Rank For Profile Views. Här kan du se hur du ligger till I jämförelse med dina kontakter. Ju längre upp i rankingen du kommer desto bättre LinkedIn-profil helt enkelt. Det baseras på hur många kontakter du har, hur mycket du har fyllt i på din profil, hur aktiv du är, hur bra du har sökoptimerad din profil m.m. Här kan du läsa mer om hur du kan förbättra din ranking.

Av allt detta är det viktigaste ändå att börja. Starta ett konto på LinkedIn och låt det inte ligga och damma tills du ska söka jobb. För som alla andra sociala medier krävs det arbete och engagemang för att ligga på topp. Och för att få drömjobbet.

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Sommarledigt för Studentbloggen « Fackförbundet ST - juli 2, 2015

    […] Så maximerar du din profil på Linkedin del 2 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s