Vad gör en statstjänsteman? Del 10

11/03/2015 — 1 kommentar

Fredrik Mörtberg är 27 år och nästa statstjänsteman i vår bloggserie. Fredrik jobbar på Arbetsförmedlingen, en av Sveriges största och viktigaste myndigheter, men hans tjänst handlar faktiskt inte om att förmedla jobb. Vi blev väldigt nyfikna på vad Fredrik gör på jobbet.

Fredrik Mörtberg

Fredrik Mörtberg

Vad innebär din tjänst på Arbetsförmedlingen?

Jag är arbetsmarknadsanalytiker på Analysavdelningen med placering i Karlstad. I mitt jobb gör jag främst regionala arbetsmarknadsprognoser, men bistår även chefer och medarbetare med statistik och analyser över den regionala och nationella arbetsmarknaden. I mitt arbete ingår även att träffa både interna och externa parter för att få information och diskutera vad som händer på arbetsmarknaden och i ekonomin.

Vad har du för utbildning?
Vilka personliga egenskaper är viktiga i ditt jobb?

Jag har en Politices kandidatexamen inom nationalekonomi. Dessutom är jag utbildad till specialistofficer inom Försvarsmakten. När det gäller egenskaper så är det bra att vara flexibel, kreativ och analytisk. Sen är det viktigt att vara ansvarstagande och strukturerad eftersom min tjänst innebär väldigt mycket eget ansvar.

Vilka är dina bästa tips till studenter och nyutexaminerade som vill jobba inom staten?

Sök tjänster och praktik inom olika myndigheter som är relevant område för dig och din utbildning. Det finns otroligt många spännande myndigheter!

Varför är du medlem i ST? 

Jag tycker det är viktigt att vara med i facket eftersom de har bra koll på ens rättigheter och jobbar för att medlemmarna ska ha en bra arbetsplats. Jag tycker att ST är ett bra val då det känns som att dom företräder medlemmarna på ett bra sätt. Känslan är att ST verkligen bryr sig om sina medlemmar.

ArbetsförmedlingenLäs mer om Arbetsförmedlingen och vad de gör här

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Sommarledigt för Studentbloggen « Fackförbundet ST - juli 2, 2015

    […] Vad gör en statstjänsteman? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s