Vad har Pride med facket att göra?

26/05/2015 — Lämna en kommentar
Jennifer Aulin

Jennifer Aulin

Jag heter Jennifer Aulin och arbetar vid Uppsala universitet som utbildningsadministratör. Jag har arbetat statligt sen 2003 och trivs väldigt bra inom universitetsvärlden. I mitt jobb får jag tillfälle att träffa många olika människor och arbeta med en stor mängd varierande och utmanande arbetsuppgifter. Förra året arbetade jag med valberedning inom ST (vilket var väldigt kul!) och är nu arbetsplatsombud för mina kollegor vid min institution.

Varför tycker du det är viktigt att ST jobbar med HBTQ-frågor?
Facket har så många viktiga uppgifter, och vi har ju fackföreningsrörelsen att tacka för mycket som vi tar för givet i det svenska arbetslivet – kollektivavtal, löneförhandlingar, semester och så vidare. Det är viktigt att vi fortsätter att bevaka dessa frågor och samtidigt arbetar med andra viktiga områden, som till exempel likabehandling, tolerans och mångfald i arbetslivet. I min mening är HBTQ-frågor något som angår oss alla. Antingen berörs man personligen av ämnet eller så ser man det som en fråga om solidaritet att engagera sig i de här frågorna.

I min mening är HBTQ-frågor något som angår oss alla

Varför är det viktigt att gå med i Pride-paraden?
Att gå med i Pride-paraden är ett konkret sätt att visa sitt engagemang, och dessutom är det väldigt roligt! Ju fler vi är som visar att vi bryr oss om HBTQ-frågor desto bättre. Och alla som deltar i paraden gör just detta. Ta chansen och delta om du har möjlighet!

Hur kommer du skapa uppmärksamhet kring Stockholm Pride på din arbetsplats?
Som arbetsplatsombud kommer jag naturligtvis göra reklam och bjuda in mina kollegor att delta via mejl och affischer på arbetsplatsen. Vi som arbetar tillsammans pratar ju också med varandra till vardags. Redan nu är vi en liten grupp som planerar att åka tillsammans från Uppsala. Vi ser det som en fin och meningsfull avslutning på semestern (och ett strålande sätt att inleda det nya arbetsåret) att tillsammans delta i paraden i början av augusti.

Vad är ditt bästa Stockholm Pride minne?
Mitt bästa Pride-minne är nog den fantastiska stämningen under själva paraddagen. Så många glada människor som tillsammans visar att vi bryr oss är något som verkligen berör. Stämningen på plats är svårslagen. Kombinationen av fest, stolthet och allvar är något man annars inte får uppleva så ofta.

Vill du gå med ST i Pride-paraden? Här kan du se till vem du kan anmäla dig till i just din stad

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s