Hjälp oss att bli smartare – skriv en uppsats!

03/09/2015 — 1 kommentar

I en värld där det globala och det lokala alltmer hänger samman ser vi hur kunskaper om vad som pågår i världen också ökar förståelsen för hur saker ser ut här hemma. Grundläggande fackliga rättigheter bidrar till en mer rättvis och hållbar utveckling.

earth globe scholarship jorden jordglobFör oss i ST är det viktigt att arbeta för mänskliga och fackliga rättigheter överallt och att sprida detta engagemang. Det gör vi bland annat genom vårt internationella stipendium.

Varje vår- och hösttermin delar ST ut ett internationellt stipendium till studentmedlemmar. Ska du i höst genomföra en fältstudie knuten till din kandidat- eller masteruppsats? Då är du välkommen att söka stipendiet senast den 1 oktober.

Se exempel på vad tidigare stipendiater skrivit om här och om Linus som åkte till Bryssel här.

Det internationella stipendiet är ett sätt för ST att uppmuntra studenters intresse för internationella frågor. Eftersom ST aktivt stöttar uppbyggnaden av demokratiska fackförbund på olika håll i världen är de färdiga uppsatserna även ett sätt för oss som förbund att öka våra kunskaper om en specifik fråga eller region.

Konsten att välja ämne

Varje termin delar vi ut upp till 10,000 kr till en eller fler stipendiater. Stipendiaterna väljs utifrån kvalitets- och genomförbarhetskriterier samt ämnets relevans. För att du ska kvalificera dig som sökande vill vi att du skriver om ett ämne som berör demokrati, sociala rörelser, fackligt arbete eller mänskliga rättigheter.

Du kan hämta inspiration från STs internationella projekt här.

Erfarenheter för livet… och arbetslivet

En fältstudie är ett perfekt tillfälle för dig att lära dig mer om ett nytt land. Men det är också ett tillfälle att lära känna dig själv bättre. Du ges en unik möjlighet att besöka platser, möta människor och få tillgång till berättelser som du sällan kommer i kontakt med som turist.

Erfarenhet av internationellt arbete associeras ofta även med goda språkkunskaper, solidariskt engagemang och förmåga att agera självständigt – egenskaper som många arbetsgivare värdesätter.

Möjlighet till ytterligare stipendium

Genom att söka det internationella stipendiet får du även möjlighet till ytterligare pengar från TCOs stipendiefond till Olof Palmes minne. STs stipendium går även jättebra att kombinera med andra stipendier, exempelvis Sidas MFS stipendium.

Allt du behöver för din ansökan hittar du här.

Vi ser fram emot att få in din ansökan. Vill du bolla frågor kring din ansökan får du gärna göra det till student@st.org.

Lycka till!

Såhär ansöker du om stipendiet:
1. Fyll i en ansökningsblankett här.
2. Vi behöver ha din ansökan senast den 1 oktober.
3. Märk ansökan med ”Internationellt stipendium”
4. Skicka den till anna.lindman@st.org eller Fackförbundet ST, Box 5308, 10247 Stockholm
5. Du får beslut inom en månad från sista ansökningsdagen.

One response to Hjälp oss att bli smartare – skriv en uppsats!

  1. 

    barcelona tröja barcelona tröja fotbollskläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s