Grattis till jobbet! Men hur gick det med lönen?

13/10/2016 — Lämna en kommentar

istock_91157549_xxxlarge_blogg

Inom det statliga avtalsområdet gäller överlag individuell lönesättning. Nyanställda ska alltså inte erbjudas samma ingångslön. Faktorer som påverkar vilken lön du kan få är marknadsvärdet på din kompetens, arbetsuppgifternas svårighetsgrad, din utbildning och erfarenhet, men också hur bra du är på att förhandla. Här är några saker du bör tänka på för att få en så bra ingångslön som möjligt.

Ange inte löneanspråk i din jobbansökan

Många arbetsgivare vill att du anger löneanspråk redan i din ansökan, men det avråder vi ifrån. Det är svårt att utifrån en annons göra sig en bild av hur pass kvalificerat ett arbete är, och det kan vara svårt att justera ett anspråk du redan lämnat till din arbetsgivare.

Det finns också en risk att du blir bortgallrad redan i ett tidigt skede, om ditt löneanspråk skulle ligga väldigt långt ifrån arbetsgivarens bild. Hur vet du då var du ska lägga ditt löneanspråk?

Läs på lönestatistik

Kolla hur lönestatistiken för ditt yrke och din arbetsgivare ser ut. Står det med en facklig kontaktperson i annonsen? Ring hen och fråga hur löneläget ser ut och vad andra nyanställda gått in på för löner. Om det inte står med någon facklig kontaktperson är det svårare.

Om du vet vilket fackförbund arbetsgivaren har kollektivavtal med, kan du ta kontakt med förbundet och fråga om lönestatistik. De flesta fackförbund ger lönerådgivning även till den som ännu inte är medlem.

Om arbetsgivaren inte har något kollektivavtal, får du vara kreativ! Googla lönestatistik, hör med vänner och bekanta som jobbar med liknande saker. Och kom ihåg att lönestatistiken inte säger vad du ska begära, utan är en bild av hur löneläget ser ut idag.

Vilken lön skulle du vara nöjd med?

När du läst på och vet vilka ramar som finns kan du börja fundera över följande frågor:

  • Vilken lön skulle du vara nöjd med?
  • Vad är den lägsta lön du kan tänka dig att acceptera?
  • Vilka argument ska du använda för att få lönen du vill ha?

Värdera dina meriter

Det är inte så lätt att veta hur man ska värdera sina meriter efter vad arbetsgivaren söker för jobbet. Ta gärna de som finns i annonsen med en nypa salt, de är ofta mer en önskelista än kravspecifikation.

Om du blivit kallad till intervju, är arbetsgivaren intresserad av dig och de meriter du har. Meriter kan vara många saker, tänk stort!

Gå inte in med för lågt löneanspråk

Som ny på arbetsmarknaden vill en ofta bara få ett jobb, och kan då tänka att ingångslönen inte spelar så stor roll, eller att om du är duktig så kommer du ändå upp i lön så småningom.

Tyvärr är det så att om du går in på en för låg lön, är det väldigt svårt att komma ikapp sina kollegor i de årliga lönerevisionerna. Gå därför inte in med ett för lågt löneanspråk.

Väg in andra förmåner än lön

Glöm inte att det finns andra anställningsvillkor du kan förhandla om än lön. Till exempel löneförmåner, semesterdagar, utbildningar eller något annat som är viktigt för dig.

Det är också bra att fundera över är också vad som ingår i den månadslön du erbjudits. Får du övertidsersättning eller inte? Ingår du i årets lönerevision? Friskvårdsbidrag, tjänstepension, chanser till kompetensutbildning kan också vara förmåner som ingår i en anställning som du bör väga in i ditt anspråk.

Vill du veta mer?

STs lönerådgivare ger dig tips och coachning inför förhandlingen och hjälper dig att hitta och tolka lönestatistik. Ring 0771-555 444 eller mejla stdirekt@st.org.

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s