”Du som stinf är STs ansikte utåt”

Anton jobbar vid Umeå Universitet.

Hur kommer det sig att du började jobba som studentinformatör för ST?

Jag gillar att möta och engagera människor. Framför allt gillar jag att göra det när jag får arbeta för en organisation som jag kan tro på, som arbetar för att stärka människors rättigheter och förbättra deras arbetsvillkor.

Jag var också nyfiken på att lära mig mer om facklig verksamhet.

Vad gör en studentinformatör?

En stor del av arbetet går ut på att möta studenter på campus, berätta om ST och varför ett studentmedlemskap är så bra.

Samtidigt är det också ett väldigt självständigt arbete där vi organiserar och genomför presentationer och andra aktiviteter som kan intressera studenterna. I kort så fungerar du som stinf som ST Students ansikte utåt mot studenterna på ditt universitet.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Att träffa människor och se hur de hajar till när de förstår hur vårt medlemskap kan hjälpa dem. Eller att stå inför en klass och berätta om hur viktigt ett fackförbund är för oss som är unga och möter otrygga anställningsvillkor.

Vad tror du att du har för nytta av ditt arbete som studentinformatör i framtiden?

Du får insikter om värvning och hur du ska bemöta människor. Du kommer få lära dig en massa om ST och fackföreningsrörelsen. Du får träna på att vara kreativ och driftig.

Har du några ”visdomsord” till de som vill söka jobbet?

Det finns många sätt att vara en bra medlemsvärvare – du kanske är lugn och förtroendeingivande eller engagerad och hurtig – hitta din egen stil som du känner dig trygg med.