”Sök till stinf för ST, gör det bara!”

Isabella jobbar vid Uppsala Universitet.

Hur kommer det sig att du började jobba som studentinformatör för ST?

Jag sprang på annonsen när jag sökte sommarjobb och tyckte det verkade som ett kul och utvecklande extrajobb med mycket flexibilitet och eget ansvar.

Vad gör en studentinformatör?

En stinf informerar om STs studentmedlemsskap och fungerar som ett ansikte utåt för Fackförbundet ST.

I informationen om medlemskapet ingår även att upplysa och ge information om facket – vad facket är och vad facket gör. I samtal med en student som kanske inte alls vill arbeta statligt (och som därmed inte skulle ha ST som ett självklart alternativ) kan man alltid informera om fackförbund i sig. Varför dessa är bra och vilken nytta de gör. Detta var inget jag var speciellt haj på när jag började jobba som stinf men som verkligen blivit något jag tycker är viktigt att prata med studenter om – då många faktiskt inte alls har koll på facket eller har en extremt föråldrad bild av det.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Att få träffa alla studenter som pluggar olika program och kurser, som har olika bakgrund, framtidsdrömmar, planer och erfarenheter. Det är väldigt roligt att helt få planera sin tid och vara ansvarig för i princip alla aktiviteter och på så sätt känna att man kan utforma och utveckla både samarbete med sina kollegor och föreningar.

Det är även väldigt utvecklande att få ta del av ST Students kickoff där vi övar vävning och får mer information om vad Fackförbundet ST gör och jobbar med för projekt. Så att vi hela tiden kan utvecklas och bli bättre på att värva nya medlemmar.

Vad tror du att du har för nytta av ditt arbete som studentinformatör i framtiden?

En ökad kunskap om statens arbetsmarknad. En ökad kunskap av möten med människor. Och en bra referens inför framtida jobb.

Har du några ”visdomsord” till de som vill söka jobbet?

Inga visdomsord direkt utan mer en uppmaning: om du tycker om att snacka med nya människor, vill lära dig mer om vad facket gör, tycker om att samarbeta och vill ha ett smart extrajobb som inte bara kommer vara kul utan även se bra ut på CVt – sök till stinf för ST, gör det bara!